Translate

vineri, 17 aprilie 2015

Încarcare rapida de la Oppo

Ce ar fi dacă în 30 de minute ai putea avea telefonul încărcat 3 sferturi? Adică îl ții 30 de minute dimineața cat îți bei cafeaua și mănânci micul dejun și sa îl ai incarcat pentru toată ziua.
   Ei bine, e posibil. Cum? Pai exista o tehnologie brevetata de Oppo,  care se numește VOOC,  adică "voltage open loop multi-year constant-current charging". Cam lung, știu. Da' cine sunt Oppo ăștia? Pai cam unii din China care fac telefoane bune rău și premium cu design-uri pe măsură. (just google-it). Va zic din experienta, am un Find 5 și e awesome.
   Tehnologia asta folosește niște încărcătoare cam mari adică 5V cu 4,5A, asta înseamnă o putere de 22,5W ceea ce depășește orice încărcător de tableta, chiar,  văzut de mine vreodată. Bateriile de pe telefoane sunt primele cu 8 contacte din lume.
   La ora actuala sunt lansate de ei 4 terminale ce folosesc tehnologia aceasta N3, R5, Find 7, și Find 7a. Toate fiind "spec killers".

marți, 7 aprilie 2015

Razer scoate consola



   
   Cred ca toată lumea a auzit de Razer. Pentru cei ce nu știu cine sunt ăștia, va zic eu. Sunt unii care fac tot felul de accesorii pentru calculator, în special de gaming, cu un design "fancy" si futurist. Produsele lor sunt de o calitate deosebita și cu specificații pe măsură.
   Bun, ăștia au început sa facă și console. Prima se numește "Forge TV" si a fost anunțată la CES-ul trecut. Acum pare-se ca au dat drumului la pre-order pe Amazon la prețul de 150$.
   Despre consolă pot spune ca e de fapt un android-tv, cu următoarele specificații:
-CPU: 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 805
-GPU: Adreno 420
-RAM: 2GB
-Memorie interna: 16Gb
-Ieșire HDMI
-Bluetooth 4.1
-Ethernet
    Fiind un android TV, bineînțeles ca aplicațiile și jocurile se iau din Google Play.
    Având prețul asa de mic acesta este un best-buy in piața aceasta, iar consola singura fără controller este doar 100 de verzișori ($)

joi, 2 aprilie 2015

Tomb Raider "Original" a sosit in Google Play


   Nu e pacaleala, Square Enix a lansat azi in magazin Play un joc vechi de 19 ani. Jocul a fost initial lansat pentru PS1, daca il mai tineti minte.
   In decursul anilor am tot vazut jocuri de pc sau console vechi si mai noi, portate intr-un mod mai mai mult sau mai putin profesionist, care includeau sau nu update-uri care mai mult sticau jocul decat sa-l imbunatateasca. Din fericire, nu e cazul si aici. Declaratiile oficiale spun ca: "Nu ne-am jucat cu el, asa ca e o experienta a jocului full si needitata din lansarea clasica, la un pret super mic" (“We’ve not messed about with it, so it’s the full, unedited, unadulterated experience from the classic release at a super-low price”). Si intradevar pretul e doar 0.99$. Nu e rau deloc. Singura schimbare e doar la controale... touchscreen evident.
   Oricum ca si controale touch sunt cam rele si probabil va trebui folosit un controller ceva. Am inteles ca Square Enix au suport pentru MOGA Ace Power si Logitech Powershell controls.


vineri, 27 martie 2015

Alien: Isolation - cam dezastru


Dupa titlul jucat anul trecut Aliens: Colonial Marines(care a fost un dezastru) si cel jucat anul acesta Alien: Isolation (cumparat dintr-o prostie),vin cu cateva pareri contra deoarce parerile pro nu isi au locul.Dupa ce Sega isi batea in urma cu 2 ani primul cui in sicriu, acum a venit momentul sa ingroape franciza.
Din pacat mai toate jocurile care au un ciclu de dezvoltare chiaun ,cred ca este cuvantul ,nu sunt cele mai de succes titluri.
Dupa primele doua misiuni jocul nu are continuitate,naratiunea fiind livrata intr-un stil american si de prost gust.
Actiunile jocului sunt bazate pe principiul ala, bala portocala,replici dupa replici prost redate inglobate intr-o poveste in care iti pierzi interesul,mai mult am fost pierdut intre dialog si actiune fiindu-mi imposibil sa-mi dau seama de la scena la scena despre ce se vorbeste. Subiectele se schimba de la un moment la altul.Jucatorul avand impresia ca a sarit undeva o scena importanta. Cam in toata povestea jocului ,exact ca si in titlul Colonial Marines se pune accentual pe lucruri minore oferindu-ti o expunere ampla a tuturor tampeniilor posibile,iar misiunea ta picand pe plan secund.
In esenta povestea este gresita din toate punctele de vedere:expunere,coerenta,fluenta si lista poate continua…

joi, 26 martie 2015

Galaxy S6 fara card si baterie incorporata. De ce?


   Galaxy s6, un telefon uhm.. genial.
   Cum a ajuns Samsung sa facă un telefon din ăsta? Nu știu sa va spun, dar cert e un lucru: Și-a pus inginerii la muncă nu gluma. Cine s-a jucat pe un asemenea terminal poate sa confirme ca design-ul este desavarsit, arată într-un mare fel și la specificatii este un killer. Împreuna cu S6 Edge, a rupt gura târgului ce mai.
   Bun, ca sa facă telefonul ăsta au investit mult si prețul produsului e mare orice s-ar spune, adică să dai 3300 lei pe varianta de 32gb, e o suma pe care nu o platește multă lume.
   Să-i mai facă si slot de card si să aibă și baterie ce se scoate, ia ghiciți... Costa. Asta inseamnă că au renunțat la aceste două caracteristici să pastreze un cost mai mic.
   Acum să fim serioși cine are nevoie mai mare de 32GB? prea putina lume. Cine isi schimbă bateria la telefon, că asa vrea el? Exactly... Nobody... Intrebare: Da' dacă se strică bateria domne'? Raspuns: Nu prea are cum. La tehnologiile actuale de fabricație nu prea au cum sa se strice de la sine... Ele se uzeaza doar in timp... Și vorbim de cațiva ani... Cine ține un telefon mai mult de 4 ani? Sunt persoane... Ei și pentru asta e solutie... Adica se poate inlocui bateria, daca nu isi mai face serviciul de o zi. Se merge la service si se inlocuiește. Bum, și iți mai merge telu cațiva ani.
   Din punctul meu de vedere este un compromis acceptabil pe care l-a facut Samusng... Pentru ca... Design-ul, Doamne design-ul face toti banii.
   Carcotasii: E copiat dupa Iphone!
   Raspuns: Și ce daca? Tot arata mai bine.



miercuri, 25 martie 2015

Oxygen OS pentru Oneplus One


   Nu de mult am aflat că Oneplus va dezvolta un sistem de operare Oxygen OS cu oameni cheie din echipa ce dezvolta Paranoid Android. Ce sunt astea? Android pe care îl știm cu toții doar că dezvoltat și imbunatațit, cu multe alte funcții pe care nu le gasești in Androidul stoc.
   Bun. Ce este Oneplus One? Ei bine, este un telefon ce are specificații de top la un preț de circa 300 dolari varianta de 16GB si 350 dolari varianta de 64GB. Bun, telefonul asta nu se poate achiziționa decât pe bază de invitație sau am vazut că mai nou în fiecare marți pe site-ul oficial se poate comanda free.
   Telefonul ăsta vine din fabrică, foarte frumos cu Cyanogen, alt android foarte tare, dar pare-se că s-au săturat de ei și acum au optat pentru echipa de la Paranoid ăștia să le facă OS-ul, din care am gasit o captura de prezentare.

Smart TV cu android la 1255 Ron XIAOMI

 

   De azi m-am hotărât sa scriu in romana... Deci:


   Cică Xiaomi va lansa un televizor de 40 țoli, adică aproape 102 centimetri la un pret de 322$

Modelul se numește Mi TV 2 si vine cu o rezoluție 1080p, adică full HD.
Nimic nou pănă aici doar pretul pare atractiv la un TV de 40. Partea bună de acum urmează:
   -Panelul este de Sharp (SPD X-GEN LED) contrast de 5000:1
   -Procesor Cortex A9
   -GPU Mali 450M4
   -RAM 1.5 Gb
   -Memorie internă 8GB
   -Sunet Dolby MS 12 Virtual Surround si decodor H.265 10-bit Hardware (suportă FLV, MKV, MOV, MP4 și AVI)
   
   Tot nu v-ați prins? Bine va zic eu: TV-ul vine cu android 4.4  cu interfața customizată adică MIUI de la Xiaomi. Bate asta Philips cu Android TV-ul tău cu tot la 3-4000 para.
  Acum partea proastă e ca nu se știe incă dacă va fi disponibil Word-wide adică în toată lumea. Eu aștept cu interes lansarea, care cică va fi pe 31 Martie și să văd cine se incumetă să facă tv asa deștept la preț mai mic de 12 bulioane romanesti (1255 ron, cam cât e 322 dolari).

duminică, 22 martie 2015

14nm technology

The 14 nanometer (14 nm) semiconductor device fabrication node is the technology node following the 22 nm/(20 nm) node. The naming of this technology node as "14 nm" came from the International Technology Roadmap for Semiconductors (ITRS). The 14 nm technology was reached by semiconductor companies in 2014.

On 5 September 2014, Intel launched the first three Broadwell-based processors that belong to the low-TDP Core M family, Core M 5Y10, Core M 5Y10a and Core M 5Y70.[19]

On March 9, 2015, Apple released the "Early 2015" MacBook and MacBook Pro, which utilizes 14nm Intel processors. Of note is the i7-5557U, which has Intel Iris 6100 graphics and two cores running at 3.1Ghz, using only 28 watts.